Slank O.Q.

Afslanken in groepsverband

Vorig jaar november werd ik doorgestuurd naar de internist daar kreeg ik te horen dat mijn alvleesklier/lever (vette lever) niet best was, het leek er wel 1 van een alcoholist (terwijl ik niets drink) mijn suiker was nuchter Veel te hoog, bloeddruk niet goed maar vooral mijn bloedwaardes waren niet goed. -(
Ik besloot mee te gaan met Ellen naar de Slank club van Ans Van Os- Koster. Daar kwam ik aan met mijn 65 kg, maar voor mijn gezondheid moest er zeker 5 a 6 kg af.

Gezonder eten, ook dingen moeten laten staan. Iets lekkers eten dan wel bewuster en als ik iets at dan moest het me zeker waard zijn om te zondigen. ;-)

Sporten dat hoorde er ook bij, en na een paar weken voelde ik mij beter, de kg's gingen eraf soms kwamen ze er ook weer aan. Goede verhoudingen zoeken dat was soms moeilijk.

19 september 2018 controle bij de internist
De bloedwaarden waren zo goed gedaald mijn suiker was super van een NIET Diabetische patiënt.

Mijn gewicht 59 kg
Bloeddruk PRACHTIG
Buikomvang met 5 cm verminderd.

De peptalks van de maandagavond doen hun werk. Het samen zijn en vertellen hoe ieder zijn week is gegaan doet iemand goed. Ook al heb je een klote week gehad. Niemand veroordeeld elkaar, want we zitten daar allemaal met hetzelfde doel.

Desiré

 

tinekeEr echt voor gaan? Dat kan en uiteindelijk loont het!
 
Vijftien jaar geleden, ik was 45, lukte het me niet meer om mijn lichaamsgewicht op een gewenst peil te krijgen. Via een vriendin kwam ik bij Ans van Os en Slank O.Q. terecht. Wat een goed besluit was dat. De formule van Ans sprak mij meteen enorm aan en de positieve manier van benaderen van de toch lastige problematiek wierp goede resultaten af!
Het ging bij mij om ongeveer 10 kilo. 20 pondjes moesten er af en met ongeveer een pondje per week naar het doel streven lukte heel goed. Met hier en daar een terugval of gelijkstand was ik waar ik wilde zijn!

"Nu kan ik het zelf wel verder zo houden", dacht ik... Maar na een paar jaar waren die 20 ponden er weer bijgeslopen. Toen deed ik weer zo'n leuke slankperiode bij O.Q. en weer lukte het mij - hoewel ik die tweede keer niet helemaal op mijn streefgewicht kwam en voortijdig al afhaakte.

\In augustus 2014 werd ik 60. Ik wilde mijn verjaardag vieren met een aantal mensen in een zaaltje. Niet te groots en niet met alle kennissen, maar met familie en een aantal fijne vrienden.

Lees meer...

pauline dros voorpauline dros naTien jaar geleden begon Pauline Dros (43) bij afslankclub “Slank O.Q.” in Haarlem. Ze viel maar liefst 54 kilo af (van 139 naar 85 kilo). Inmiddels is ze al acht jaar op gewicht. 

“Ik heb altijd wel lekker in mijn vel gezeten, ook met wat kilo’s meer. Mijn grootste drijfveer om af te vallen was dan ook dat ik wilde spelen en voetballen met mijn twee kinderen. Een gezonde middenweg vinden in mijn eet- en bewegingspatroon, dat was wat ik moest leren. Bij Slank O.Q. waar ik lid werd, krijg je een voorbeeldmenu en word je elke week gewogen. En, misschien nog belangrijker, ze geven je een peptalk en als deelnemers praat je samen en steun je elkaar. Ik at te veel in verhouding tot wat ik kwijtraakte met bewegen. Dus moest ik minderen en had ik twee weken honger en hoofdpijn. Nadat de eerste twintig kilo eraf waren, gingen mensen het zien en kreeg ik veel complimenten. Soms vind ik die complimenten nog lastig, want het is mijn eigen schuld. Ik heb die kilo’s er zelf aan gegeten. Maar ik ben ook trots. Wat mijn zoon weegt, ben ik gewoon afgevallen!”

Lees meer...

elly raaymakersHet is me "weer" gelukt!

Hallo dames, even mijn behaalde succes met jullie delen.
Mijn naam is Elly Raaymakers, 57 jaar jong en al heel lang bekend met het reilen en zeilen van het " afslankproces". Halverwege de jaren 90 kwam ik voor het eerst bij Ans op de club. Toen nog op het E. D. O. complex.
Het ging geweldig en ik was al snel op mijn "streef". 
Ik dacht dat ik het nu verder wel allen kon en de club niet meer nodig had. Nou, mooi niet dus!
Na verloop van tijd zat alles er weer bij!
Op mijn 50e besloot ik nog EEN keer te gaan. Opnieuw lukte het mij, dankzij de motiverende avondjes bij Ans, om op mijn streefgewicht te komen, en al sinds geruime tijd ook te blijven!
Ik blijf nu 1x per maand komen en als ik wat minder gemotiveerd ben ga ik vaker. Inmiddels is het uurtje meer dan alleen wegen voor me geworden.
De band die je met elkaar hebt opgebouwd wil ik niet meer missen. Lief & leed wordt met elkaar gedeeld.
Dit is ook mede te danken aan Ans, die op een prettige en gezellige manier de club leid. Voor mij ben je meer waard dan welk dieet dan ook!
Ik blijf niet meer weg!
Slanke groet van Elly.

paola wijdoogen voor1Lieve Dames,
Ans heeft me keer op keer (al zeker een half jaar geleden) gevraagd om mijn succes verhaal te vertellen. En iedere keer zei ik van "Ja Ans, deze week zal ik het doen!" Nou eindelijk dan hier mijn verhaal. Ik ben begonnen op de club op 18 maart 2003.

Ik moest afvallen, zeker gezien vanwege mijn lijf. Hiervoor begon ik bij een diëtste, maar dat was niets voor mij. 1 keer in de maand komen, dan was het 2 weken volvreten en daarna weer 2 weken alles eraf krijgen. Oké, ik was toen wel 5 kilo afgevallen, maar verder kwam ik niet. Totdat ik met mijn vriendin bij Ans terecht kwam en dat was als eerste op de vrijdagochtend en al snel dinsdagochtend.

Mijn begin gewicht was toen 83 kilo. Voor mij was de club een uitkomst, elke week weer een stok achter de deur. Voor mij het beste, maar ik denk dat dit voor ons allemaal telde. In het begin ging ik als een speer en volgens mij (weet niet meer zeker) kwam ik onder mijn streef (59 kilo, maar ben maar 1.60 cm).

Lees meer...

Hallo allemaal,

Ik ben Esther en ben 38 jaar, 21 mei 2007 ben ik bij Ans gestart, ik was veel te dik en was er klaar mee om dik te zijn. Via mijn schoonzus ben ik bij Ans terecht gekomen en ben ik gestart. Het afvallen ging erg goed, ik was ook super gemotiveerd, elke maandagavond kwam ik met mijn schoonzus naar de club. Wij hadden en hebben veel steun aan elkaar, intussen zijn we 3 jaar verder en ben ik 46 kilo lichter, ik ben echt een ander mens geworden.

Ik heb er bewust voor gekozen om geen dieet te volgen maar gezond te gaan eten en bewegen. Ik heb enige weken geleden een buikwandcorrectie ondergaan en het resultaat is echt geweldig, echt de bekroning op mijn werk. Nu blijf ik bij Ans komen om ervoor te zorgen dat ik op gewicht blijf.

Groetjes Esther

Mijn naam is Annemieke. Ik ben 1.69 cm lang 59 jaar en begon bij Slank OQ op 9 februari 2016. Mijn gewicht 78 kilo. Hmmmm. Ik vond t veel en dacht ik ga ervoor. Ik kreeg uitleg van Ans over het programma en ik kreeg een weekschema.

Direct zag ik mijn valkuilen. Biscuitjes, eierkoeken, koffiebroodje, koekjes. Allemaal tussendoortjes! Ik ben super consequent en kan mezelf echt beheersen maar maat houden? Nee. Dus voor mij geen verleidelijke tussendoortjes. Ik nam altijd het zelfde of 1 rijstwafel of 1 dun plakje ontbijtkoek. Ik had een pen en paste het weekmenu direct in de curcus aan. Verder at en dronk ik overdag alles wat er staat.

Voor mij makkelijk want 't is wat 't is! Ik denk dat het houvast geeft. 's Avonds maak ik een lekkere maaltijd, maar met veel groenten en weinig (dus niet niks) aardappels, pasta en rijst en maximaal 1 ons vlees of 1,5 ons vis. Koolhydraten zijn echt belangrijk, laat niks weg. Regelmatig maak ik een goed gevulde maaltijdsalade. Ik stopte met het drinken van alcohol met de landelijke "Ik pas"-actie en de kilo's gingen verdwijnen. 

Niet alleen geen wijn en bier maar ook geen chips, toastjes en cola meer! Eind maart was ik al onder de 72 kg!
Een klein dipje in april, dat wil ik niet! Wijn gedronken, beetje veel, een leuk feestje gehad...te veel gegeten....terug naar het regime.
Dus extra attentie! Geen alcohol meer en direct weer succes. Eind april zit ik onder mijn streefgewicht van 70 kg, wat ik inmiddels samen met Ans afgesproken had.

Lees meer...

marianneHet verhaal van Marian: ‘De club van mijn leven!’

‘In 1988 ging ik met mijn buurvrouw naar Haarlem-Noord, alwaar Ans net haar slankclub begonnen was. Iedere week praten met lotgenoten die ook moeite hadden om hun gewicht onder controle te houden. Bovendien was het er erg gezellig zodat het geen straf was om wekelijks te gaan.

De eetlijsten, NEE-zeggen en goede keuzes maken hielpen mij goed. Na enige tijd verhuisde Ans naar het E.D.O. terrein en wij gingen mee. Er kwamen steeds meer dames uit Spaarndam dus vroegen we aan Ans of ze niet een clubje in ons dorp wilde beginnen. Ja hoor, dat wilde ze wel. Er was plaats op vrijdagavond in speeltuingebouw Nieuw Leven en zo zijn we daar heengegaan in juni 1988.

We hadden een zeer gemotiveerde groep en zo viel ik 10 kilo af, ondanks alle gezelligheid die we ook met elkaar hadden. We gingen met elkaar uit eten, maakten zelf een buffet, gingen bowlen & bolle japen, workshoppen, Sinterklaas vieren, Nieuwjaarsborrel, en de 10 kilo is er nog steeds vanaf maar het blijft oppassen!

Ans, bedankt voor de gezellige avonden. Het blijft de club van mijn leven! Op naar de volgende 25 jaar!’

ineke florieJippie, eindelijk heb ik mijn lang gehoopte doel, m’n streefgewicht bereikt! En jawel, ik heb er jaren over gedaan. Het is voor mijzelf wel duidelijk waarom ik zolang bezig geweest ben en nog bezig blijf.

Voorop gesteld dat Ans haar nooit aflatende stimulans heeft gegeven!! Ik zat een beetje in een cirkel als ik al mijn bewaarde weegkaarten bekijk. Vijf kilo eraf, vijf kilo erbij, en zo kabbelde het maar door.

Het ging altijd mis in de vakanties en rond kerst, dan vlogen de kilo’s eraan en voordat ik de draad weer op pakte waren er weer weken voorbij gegaan. En maar uitstellen om naar Ans te gaan……….ga straks wel weer een keer.

Hoe moeilijk ook voor Ans om na al haar haar positieve energie weer te moeten constateren dat er 5 kilo bij was gekomen.
Daar was ik dan weer maanden bezig om die eraf te krijgen met behulp van Ans haar menulijsten.

Dan kwam de kerst of vakantie eraan en ging het weer mis. De kerst begon al in november; advocaatje slagroom, gevulde speculaas etc. Tot afgelopen oktober ik besloot niets van dat alles in huis te halen en gewoon met de weekmenu’s van Ans door te gaan en alleen met beide kerstdagen en oud & nieuw iets extra’s te nemen.

Dat was mijn grote doorbraak!!! Voor het eerst niet aangekomen met de feestdagen! Gewoon de menulijsten gevolgd, al wissel ik de dagen nog weleens af. Ik heb onderhand een boekwerk menu’s.

Dank Ans, voor je altijd binnenkomende peptalk en je onvermoeibare aanmoedigingen. Ook wil ik mijn clubgenoten bedanken. Het is altijd gezellig op de maandagavond en heel belangrijk is de bijzondere band die wij samen hebben opgebouwd door onze kwetsbaarheid te delen.

En indien nodig, wij elkaar in moeilijke tijden opvangen en troosten. Ondanks dat ik mijn streefgewicht heb behaald, ( ik ben 38 pond afgevallen) en blijf ik iedere week gaan omdat het een heel bijzonder uurtje is met elkaar waar ik altijd weer naar uit kijk. Dat is toch fijn !!! 

Ook blijft de rode pen altijd op de loer liggen, ha,ha, ha! Kom op clubgenoten…………………..het kan!

Groetjes van Ineke ( ma. avond 19.00u)

jolanda najolanda voorIn februari 2011 ben ik naar Slank O.Q. gegaan en met veel enthousiasme begonnen op de dinsdagavond. Eigenlijk had ik het helemaal gehad met lijnen tot dat twee vriendinnen van me al een paar weken op de club zaten bij Ans en zulke goede resultaten hadden, maar vooral vertelden ze  hoe gezellig het ook was, geen grote groep we zijn met ongeveer 14 personen en hebben allemaal het zelfde probleem we willen graag de kilootjes eraf hebben.

Het is ook geen moeilijk dieet, geen punten tellen of zo maar je krijgt elke week van Ans een weekmenu mee naar huis daar kun je je aanhouden, en geeft een goed voorbeeld wat je allemaal kunt eten per dag, staan ook lekkere recepten op en je mag heus wel eens een wijntje of een broodje kroket…het is echt goed vol te houden en bij mij ging het zo goed dat ik haast elke week wel een kilo afgevallen was.

Toen ik begon dacht ik echt als ik maar weer eerst de 10 kg kwijt ben nou dat ging zo goed dat ik in augustus 2011 mijn streefgewicht bereikt heb 25 kilo is eraf. Voel me super goed en met de steun van Ans en ook de meiden van de club was het echt nooit gelukt.

Ik ben nu 5 weken verder en ik ben nog steeds op mijn gewicht zelfs nog 1 kilootje lichter.

Ik blijf elke week komen voor de tips die ik krijg en zeker ook voor de gezelligheid en het helpt zeker om op gewicht te blijven, want afvallen valt soms niet mee, maar op gewicht te blijven is soms net zo moeilijk, door wekelijks naar de club te gaan gaat het me zeker lukken.

Ans, meiden bedankt voor jullie steun!!!

Groetjes Jolanda

Copyright © 2019 www.slankoq.nl. Alle rechten voorbehouden.